Ексклюзиви
вівторок, 20 березня 2018 13:17

Росія скоїла в Криму "абсолютний злочин" - Кисельов

Росія скоїла в Криму "абсолютний злочин" - Кисельов
У Криму Росія активно заміщує населення - Кисельов. Фото: Укрінформ

В анексованому Росією Криму окупаційна влада чинить абсолютний злочин, з погляду міжнародних законів, роблячи демографічне заміщення.

Це суттєво обтяжить проблему з поверненням Криму Україні, таку думку висловив журналіст Євген Кисельов, передає "Новое время".

"Дуже часто українські політики займаються шапкозакиданням. Мовляв, нікуди вони не подінуться, Крим до нас повернеться. Мовляв, рано чи пізно кримчани побачать, який прорив зробила Україна на шляху побудови демократичного уряду, і повернуться назад", - пише він.

Крім того, журналіст зазначив, що чим більше проходить часу з моменту анексії, тим складніше стає процес деаннексіі.

"Зараз російська влада робить одну жахливу річ, яка, з погляду міжнародних законів, є абсолютним злочином. Росія, умовно кажучи, здійснює демографічну регуляцію населення Криму: переселяє на півострів росіян з материка, особливо підневільних державних службовців, а на їхнє місце селить корінних кримських жителів. І якщо в неозорому майбутньому ситуація з поверненням Криму почне розвиватися, склад населення півострова на той час вже істотно зміниться. І це страшно обтяжить проблему", - пише він.

Кисельов вважає, що зараз існує серйозний дефіцит відповідального підходу до конструювання довгострокової кримської політики.

"Війна, гаряча або холодна, закінчується або перемогою, або поразкою, або мирним договором, в основі якого завжди лежить компроміс. Як починати переговори з тією майбутньою Росією, яка рано чи пізно зміниться, треба думати вже зараз. Путін не вічний. Навіть якщо він вирішить, як Сі Цзіньпін, правити до самої смерті, рано чи пізно там все-таки буде інший політичний режим", - пише Кисельов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенцова отруїли, він помирає у російській в'язниці - Колесніков

Він наголосив, що Україна не може програти політичну війну за Крим, а виграти її за допомогою сили або тільки юридичних методів навряд чи можливо.

"Потрібно набратися терпіння і готуватися до ведення роз'яснювальної та пропагандистської роботи в Криму - шукати спосіб достукатися до свідомості кожного кримчанина", - резюмує журналіст.

На 15 січня 2018 року, за даними структурних підрозділів соціального захисту населення обласних та Київської міської державних адміністрацій, взяли на облік 1 492 247 переселенців або 1 218 315 сімей з Донбасу та Криму.

Зараз ви читаєте новину «Росія скоїла в Криму "абсолютний злочин" - Кисельов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути