вівторок, 17 вересня 2019 18:49

Росія псує відносини між Україною та Чехією

Росія псує відносини між Україною та Чехією
Група проросійських провокаторів з Чехії порушила санкційний режим. Фото: Крим.Реалії

Посольство України в Чехії закликало керівництво країни засудити відвідини окупованого росіянами Криму в порушення санкційного режиму.

Про те, що група громадян Чехії відвідувала анексований півострів, українське посольство дізналося завдяки російським пропагандистам, пише прес-центр посольства.

"Більшість учасників цієї групи вже не вперше порушують українське законодавство стосовно відвідання окупованої території Автономної Республіки Крим. Хотіли б у зв'язку з цим їм лише нагадати, що за порушення порядку в'їзду на окуповані території передбачена не лише адміністративна, але й кримінальна відповідальність", - йдеться в повідомленні.

Разом із цим стало відомо, що серед учасників поїздки були особи з числа керівництва так званої "Світової ради підкарпатських русинів", з якими нещодавно зустрівся президент Чеської Республіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандальний екс-регіонал засвітився у Криму з російськими акторами

"Особливе занепокоєння викликають повідомлення про те, що учасники групи нібито обговорили з представниками російської окупаційної влади питання щодо "налагодження поїздок туристичних груп" з Чехії до окупованого Криму, що було б прямим порушення режиму санкцій ЄС. У цьому зв'язку закликаємо компетентні органи Чеської Республіки перевірити зазначену інформацію та, у разі її підтвердження, вжити відповідних заходів до осіб, які закликають до порушення санкцій або уже їх порушують", - йдеться у повідомленні.

Українська делегація залишила сесійну залу ОБСЄ під час виступу російських пропагандистів.

На засіданні обговорювали проблеми свободи слова, під час дискусії росіяни назвали анексований Крим російським.

Зараз ви читаєте новину «Росія псує відносини між Україною та Чехією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути