Ексклюзиви
четвер, 19 вересня 2019 18:30

Росія придумала хитрий план, щоб уникнути відповідальності за репресії

Росія придумала хитрий план, щоб уникнути відповідальності за репресії
Андрій Щекун - український журналіст, громадський діяч, видавець, головний редактор газети "Кримська світлиця". Фото: інвестігатор

Росія займається окозамилюванням відкриваючи факультативні класи української мови в окупованому Криму.

"Окупаційна влада намагається сьогодні попросту вийти з ситуації, що склалася на міжнародному рівні", - каже голова громадської організації "Кримський центр ділового та культурного співробітництва "Український Дім" Андрій Щекун в коментарі Gazeta.ua.

До анексії півострова Росією в Криму функціювало більше 500 класів з українською мовою навчання всіх навчальних предметів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Фашизм на повну котушку": мережу шокували розваги кримських школярів

"Як ми знаємо те, що 19 квітня 2017 року Міжнародний суд ООН в Гаазі прийняв Рішення, в якому зобов`язує РФ поновити здобуття освіти українською мовою, зокрема в Севастополі. Практично ми бачимо те, що РФ намагається уникнути відповідальності за міжнародними позовами України. Адже Ви реально зараз вже спостерігаєте те, як відбувається судовий процес "Україна проти Росії". Фактично, це окозамилювання і суха статистика, що надають нам з боку окупаційного режиму та ще не підтверджена фактами", - говорить він.

Окупанти дозволили школярам захопленного Криму вивчати українську мову. Викладати предмет будуть у вигляді факультативного заняття.

Зараз ви читаєте новину «Росія придумала хитрий план, щоб уникнути відповідальності за репресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути