середа, 30 листопада 2016 10:27

Росія погрожує Україні ракетним ударом - ЗМІ

Росія погрожує Україні ракетним ударом - ЗМІ
vlasti.net

У разі проведення Україною ракетних стрільб у районі російсько-українського кордону в Криму, Росія погрожує Києву відповісти ракетним ударом.

Про це йдеться у листі Міноборони РФ, адресованому військовому атташе у складі посольства України в РФ.

У листі за 26 листопада зазначають, що якщо Україна проведе подібні стрільби, то російська сторона буде збивати українські ракети, повідомляють джерела DT.U.

Росія погрожує також завдати удару по українських пускових установках. Як повідомляли раніше, 25 листопада Міноборони РФ вручило українському аташе ноту протесту через плани Збройних сил України провести ракетні стрільби поруч із Кримом. Зі свого боку, секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що Україна не планує випробувань ракет у Керченській протоці, по якій проходить кордон між Україною і Росією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони РФ готується до війни

30 листопада стало відомо, що Росія перекинула у Крим зенітно-ракетний комплекс С300-ВМ. Волонтери розвідувального співтовариства InformNapalm ідентифікували техніку як зенітно-ракетний комплекс С-300ВМ "Антей-2500". Це система ППО з можливістю боротьби з балістичними ракетами малої та середньої дальності, до 2500 км. Також система призначена для ураження сучасних і перспективних літаків тактичної і стратегічної авіації. Зокрема виконаних із застосуванням технології "Стелс", балістичних ракет середньої дальності, оперативно-тактичних і тактичних ракет, аеробалістичних і крилатих ракет.

Зараз ви читаєте новину «Росія погрожує Україні ракетним ударом - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути