середа, 19 жовтня 2016 04:00

Міноборони РФ готується до війни - ЗМІ

Міноборони РФ готується до війни - ЗМІ

Міністерство оборони Росії продовжує інфраструктурну підготовку на випадок війни. Зокрема воно отримало право мобілізувати підприємства харчової та швейної промисловості, а також ремонтні організації незалежно від форм власності.

Про це повідомляють "Известия" з посиланням на джерело в російському військовому відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія запустила 3 міжконтинентальні балістичні ракети

"Порядок мобілізації підприємств описаний в пакеті документів "Плану оборони Російської Федерації на 2016-2020 роки" (РФ). Нова схема була випробувана під час навчань "Кавказ-2016". В цілому експеримент по мобілізації підприємств у Криму, Інгушетії і Ставропольському краю пройшов успішно, хоча були виявлені деякі юридичні проблеми. За підсумками "Кавказу" сама процедура мобілізації та її відкориговані правила включені в ПО РФ",— розповіло джерело.

Названі підприємства будуть використовувати, щоб нагодувати і оснастити технікою військовослужбовців, призваних із запасу, а також допомогти мирному населенню.

Однак вилучення або націоналізації приватних підприємств у власників не передбачається. Після скасування воєнного стану їм будуть виплачувати компенсації, форма розрахунку вже погоджена. Нові правила поширюються, зокрема, на приватні пекарні, ательє, автомобільні ремонтні сервіси і м'ясо-молочні комбінати.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони РФ готується до війни - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути