Ексклюзиви
четвер, 28 грудня 2023 15:43

Російський корабель у Криму повністю знищений - британська розвідка

Російський корабель у Криму повністю знищений - британська розвідка
"Новочеркаськ" був повністю знищений. Фото: РосЗМІ

25 грудня 2023 року українські війська повністю знищили великий десантний корабель "Новочеркаськ" ВМС Росії.

Корабель перебував у порту Феодосії, на південному узбережжі окупованого Росією Криму, передає розвідка Великої Британії.

"Докази з відкритих джерел свідчать про те, що дуже ймовірно, що судно перевозило вибухонебезпечний вантаж, коли воно зазнало удару, спричинивши потужний вторинний вибух. Через цей інцидент кількість ВДК, які Росія втратила з моменту вторгнення, досягла трьох: "Саратов" затонув 24 березня 2022 року, "Мінськ" був функціонально знищений у сухому доку 13 вересня 2023 року. Два додаткових ВДК, ймовірно, були пошкоджені", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали нові супутникові фото знищеного корабля "Новочеркаськ"

Ймовірно, російські окупанти планували використати свої ВДК для проведення значних десантних висадок під час вторгнення.

Росія подвоїла кількість цих кораблів у Чорному морі під час підготовки до війни. Оскільки війна затягнулася, кораблі стали частіше використовуватися для перевезення вантажів. Це важливо, бо такі кораблі посилюють життєво важливе та відносно крихке автомобільне та залізничне сполучення через Кримський міст.

Росіяни в Криму підтвердили ураження великого десантного корабля "Новочеркаськ" у порту тимчасово окупованої Феодосії.

Пресслужба Міністерства оборони Росії заявляє, що корабель нібито лише зазнав пошкоджень. Водночас, за даними кримських ЗМІ, пожежа в Феодосії ще триває.

У ніч проти 26 грудня близько 3:00 у районі Феодосії в окупованому Криму пролунали вибухи.

Українські захисники підірвали російський великий десантний корабель "Новочеркаськ" з іранськими боєприпасами, підтвердив у вівторок вранці командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук. В порту виникла пожежа.

ВДК "Новочеркаськ" - це корабель проєкту 775, який будувала для СРСР соціалістична Польща з 1975 по 1991 рік із урахуванням можливості проведення операцій в океані. Такий же точно український корабель "Костянтин Ольшанський" російські війська захопили в Криму в 2014 році. Перша спроба атакувати ВДК "Новочеркаськ" була 24 березня 2022 року в порту тимчасово окупованого Бердянська.

Зараз ви читаєте новину «Російський корабель у Криму повністю знищений - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути