пʼятниця, 14 травня 2021 07:57

РФ перекидає до Криму важке озброєння - ОБСЄ

РФ перекидає до Криму важке озброєння - ОБСЄ
Російська Федерація перекидає важке озброєння до окупованого Криму. Фото: скріншот із відео Міноборони РФ

Російська Федерація перекидає важке озброєння до окупованого Криму.

Йдеться про переміщення десантно-штурмових елементів. А також бойових танків, мінометів та бронетехніки. Про це заявили у місії Сполучених Штатів Америки при ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія нав'язує паспорти жителям окупованих територій

"Навіть після заяв РФ про скорочення чисельності сил уздовж кордону з Україною, Росія нещодавно перекинула до Криму десантно-штурмові елементи, танки T-72Б3, 120-мм міномети, 122-мм гаубиці, бронетранспортери та інше озброєння", - каже в.о. керівника місії США при ОБСЄ Елізабет Розенсток-Сіллер.

Окрім того, росіяни продовжують призов до своєї армії тисяч молодих кримчан. Все це відбувається після того, як три тижні тому Москва заявила про відведення військ від кордонів із Україною.

Після окупації Криму Росія стала для Північноатлантичного Альянсу ключовою проблемою у Чорноморському регіоні. За допомогою українського півострова РФ намагається поширити військовий вплив на Середземне море і Північну Африку, йдеться у заяві НАТО. В Альянсі давно спостерігають за поведінкою країни-агресора: за військами РФ у Грузії, окупацією Криму і продовженням наступу на суверенітет і територіальну цілісність України.

Зараз ви читаєте новину «РФ перекидає до Криму важке озброєння - ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути