понеділок, 19 серпня 2024 13:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Результативність застосування дронів з Криму зведена до нуля

Результативність застосування дронів з Криму зведена до нуля
Уже тривалий час російські загарбники виводять в море лише підводні човни. Фото: ДПСУ

Російські окупанти досі використовують територію тимчасово окупованого Криму для запуску бойових дронів-камікадзе.

Водночас результативність застосування "Шахедів" з Криму фактично зведена до нуля, заявив 19 серпня в ефірі телемарафону речник ВМС Дмитро Плетенчук, передає Gazeta.ua.

"Військовий флот агресора не може собі дозволити вийти в море великою кількістю одиниць. Уже тривалий час російські загарбники виводять в море лише підводні човни. Немає особливих приводів для пересторог, ситуація цілком зрозуміла. Підводний човен - це до чотирьох ракет. Але застосовувати ці ракети як окремий вид озброєння не є ефективним, і вони це зрозуміли", - зауважив капітан третього рангу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повітряні сили за ніч збили над Україною 100% ударних дронів РФ

Велика частка цих російських ракет знищується ЗСУ, іноді навіть доходить до 100%, додав спікер. Ворог використовує їх здебільшого для того, щоб завдавати комбінованих ударів по Україні.

"На жаль, вони досі використовують територію тимчасово окупованого Криму як для запуску балістичних ракет, "Іскандер-М", так і "Шахедів". Але результативність цих систем знижується. Щодо "Шахедів" вона фактично зведена до нуля", - підкреслив речник ВМС.

У ніч проти 19 серпня силами та засобами протиповітряної оборони на Миколаївщині знищено три БпЛА типу Shahed 131/136.

Під ворожими артилерійськими обстрілами вчора перебувало місто Очаків Очаківської громади. Внаслідок чого пошкоджено житловий будинок. Крім того відбулося займання на території приватного домоволодіння, а також пожежа сухої трави на відкритій території. Всі пожежі було оперативно ліквідовано вогнеборцями. Постраждалих немає.

Зараз ви читаєте новину «Результативність застосування дронів з Криму зведена до нуля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути