Ексклюзиви
середа, 15 липня 2020 13:38

"Путін може погодитися": генерал назвав умову повернення Криму

"Путін може погодитися": генерал назвав умову повернення Криму
Генерал назвав умову, за якої Крим може повернутися в Україну.. Фото: reuters.com

Ексголова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж вважає, що в питанні з поверненням Криму українській стороні слід бути більш гнучкою.

В інтерв'ю "Фактам" він наголосив, що поки що "Путін уперся", але до розмови про анексований півострів можна буде повернутися.

"Путін уперся. Каже, що тема Криму для нього закрита і він ні з ким обговорювати не має наміру. Але я думаю, що в перспективі до теми Криму в переговорах із Путіним можна буде повернутися. Настане час, коли півострів для Росії буде економічно не вигідний і фінансово не підйомний", — сказав він.

На переконання українського офіцера, якщо президенту РФ ставити питання про повернення анексованих територій прямо, він не піде на їх розгляд за жодних умов. Оскільки це стане потужним ударом по його репутації "сильного лідера", "переможця", "збирача російських земель".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Склад населення в Криму стрімко змінюється — правозахисниця

Якщо ж Путіну вдасться "зберегти обличчя" у кримському питанні, він може погодитися повернути півострів.

"Наприклад, запропонувати президенту Росії перехідний період, створити в Криму вільну економічну зону під міжнародним керівництвом і з залученням зарубіжних інвесторів", — уточнив Маломуж.

Він також додав, що при цьому Україна продовжить вважати півострів своєю територією, але не буде вживати жодних адміністративних заходів для констатації цього факту.

"Росія в цей період також зберігає нейтралітет. Я знаю, що Путін був у принципі не проти такого варіанту", — додав Маломуж.

Росія анексувала Крим навесні 2014 року після незаконного референдуму. Наразі проти неї діють санкції, міжнародна спільнота не визнала анексованого півострова російським.

Зі свого боку в Росії постійно заявляють, що українці "повинні змиритися" з анексією Криму.

Зараз ви читаєте новину «"Путін може погодитися": генерал назвав умову повернення Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути