вівторок, 26 червня 2018 13:22

Проблеми з серцем і нирками: голодуючий Клих у критичному стані

Проблеми з серцем і нирками: голодуючий Клих у критичному стані
Станіслав Клих через голодування має проблеми з серцем. Фото: Укрінформ

Український політв'язень Кремля Станіслав Клих має серйозні проблеми із серцем та нирками.

Він оголосив 8 червня голодування. Зараз стан його здоров'я – критичний, інформує українська омбудсвумен Людмила Денісова у Facebook.

Денісова звернулася до колеги з РФ Тетяни Москалькової стосовно Клиха, який утримується у пенітенціарній установі на території РФ.

"Станом на цей час відповіді на всі надіслані мною щодо Клиха листи не отримані. З жовтня 2017 року не відбуваються зустрічі Станіслава Клиха з його батьками. Згідно з наявною інформацією, з 8 червня 2018 року Клих оголосив голодування і зараз стан його здоров'я – критичний. За повідомленнями матері, у Станіслава Клиха серйозні проблеми з нирками та серцем", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенцов голодує 44-й день: він виснажений і ситуація складна - МЗС Литви

Крім того, Денісова просить Москалькову сприяти проведенню незалежного медичного обстеження бранця українськими чи міжнародними лікарями. А також повідомити її про результати перевірки з наданням відповідного медичного висновку.

"Також в котрий раз прошу Вас сприяти терміновому звільненню Станіслава Клиха з гуманітарних підстав", – наголошує Денісова.

Станіслав Клих засуджений до 20 років ув'язнення у справі щодо забороненої в Росії і визнаної екстремістською організації УНА-УНСО. За версією російського слідства, у 1994 - 1995 роках воював проти російських федеральних сил у складі озброєних формувань самопроголошеної республіки Ічкерія. Відбуває покарання у Верхньоуральській колонії в Челябінській області Росії. Заявляв про катування. За рішенням керівництва в'язниці до Клиха застосовувалося примусове психіатричне лікування.

Зараз ви читаєте новину «Проблеми з серцем і нирками: голодуючий Клих у критичному стані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути