Ексклюзиви
субота, 09 червня 2018 09:42

Ще один політв'язень заявив про голодування

Ув'язнений у Росії Станіслав Клих оголосив голодування. Про це повідомила мати політв'язня під час зустрічі з президентом Петром Порошенком. Її слова наводить у Facebook перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Це була щира і важка зустріч. Бо кожна історія кожного бранця - це велике горе. Мама Стаса Клиха сказала, що вчора спілкувалася з його адвокатом і син заявив, що теж оголошує голодування. Мама Олександра Кольченка розповіла, що після голодування сину дозволили подзвонити, він скаржився на здоров'я, схуд", - написала Геращенко.

Під час зустрічі президентові передали послання від Володимира Балуха. Порошенко підтримав ідею створення координаційної ради про президентові з питань заручників.

Ірина Геращенко також повідомила, що 11 червня на зустрічі міністрів закордонних справ у нормандському форматі тему заручників міністр Клімкін підніматиме як пріорітетну.

Автор: ukrinform.ua
  Станіслав Клих незаконно засуджений у Росії до 20 років тюрми
Станіслав Клих незаконно засуджений у Росії до 20 років тюрми

Станіслав Клих засуджений до 20 років ув'язнення у справі щодо забороненої в Росії і визнаної екстремістською організації УНА-УНСО. За версією російського слідства, у 1994 - 1995 роках воював проти російських федеральних сил у складі озброєних формувань самопроголошеної республіки Ічкерія. Відбуває покарання у Верхньоуральській колонії в Челябінській області Росії. Заявляв про катування. За рішенням керівництва в'язниці до Клиха застосовувалося примусове психіатричне лікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Сенцова жодного разу не допустили українського консула

У травні Геращенко отримала листа від адвоката Станіслава Клиха, якому вдалося його відвідати.

"Станіслав має значні проблеми зі здоров'ям, і він боїться ще раз потрапити у психіатричну лікарню", – розповідала Геращенко.

Раніше він провів шість днів у комі.

Кілька утримуваних в російських в'язницях українців оголосили голодування: кримчанин Володимир Балух голодує з 19 березня, почав приймати сухарі та кисіль. Олег Сенцов - із 14 травня. Олександр Кольченко на підтримку Сенцова оголосив голодування 31 травня, 7 червня припинив. Військовий Олександр Шумков відмовився від їжі 25 травня.

Зараз ви читаєте новину «Ще один політв'язень заявив про голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути