середа, 03 квітня 2019 18:23

Прав немає ніяких - як живе кримчанка, яка відмовилася від паспорта окупантів

Прав немає ніяких - як живе кримчанка, яка відмовилася від паспорта окупантів
У жінки вимагають взяти паспорт РФ. Фото: ТАСС

Жительку окупованого Криму Антоніну змушують оформити російський паспорт.

Вона зателефонувала на пряму лінію "Крим.Реалії".

Коли Антоніна відмовилася оформляти російські документи, на неї почали тиснути.

"Я не відмовлялася від російського громадянства, я взагалі не зв'язувалася з російською системою. Коли у нас почали видавати російські паспорти, в нашому паспортному столі консультант з Москви, юрист, пояснив мені, що без російських документів нікуди. Я йому кажу: "А якщо я не хочу міняти громадянство?" Тоді він мені відповів: "Ви не маєте права тут жити. Або берете паспорт, або вид на проживання, або берете міграційну карту", - розповіла кримчанка.

Вона не стала отримувати російській паспорт, і не оформлювала собі посвідку на проживання або міграційну карту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти анонсували посилення репресій у Криму

"Нічого, щоб бути поза законом. Нічого. Не знаю, чи я живу, чи доживаю. РФ вважає мене своїм громадянином, але недостатньо громадянином. Я не можу звернутися до поліклініки, лягти в лікарню без російського паспорта. Тут я взагалі-то ніхто і прав у мене немає жодних. Ні людських, ні прав громадянина. Зовсім нічого", - резюмувала жінка.

З початку анексії Росія агресивно нав'язувала свої паспорти жителям окупованого Криму. Відмовитись від такого означає не отримувати медичної допомоги, бути звільненим з роботи та не мати прав на свою нерухомість.

Зараз ви читаєте новину «Прав немає ніяких - як живе кримчанка, яка відмовилася від паспорта окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі