пʼятниця, 29 червня 2018 12:01

Пошту не російською мовою вилучають, - Кольченко розповів про умови ув`язнення

Пошту не російською мовою вилучають, - Кольченко розповів про умови ув`язнення
За словами українського політв'язня, він продовжує перебувати в медсанчастині колонії міста Копейськ

Адвокати Уральської правозахисної групи написали листа зі слів українського політв'язня Олександра Кольченка після візиту в колонію Челябінської області. За словами Кольченка, він розписується під спеціальними актами про те, що в нього вилучають пошту не російською мовою. Раніше про вилучення такої кореспонденції не повідомляли.

"Я вже підписав більше 10 таких актів. Мені пояснюють, що кореспонденцію іноземною мовою не передають, бо немає перекладу на російську. В колонію Копейська я прибув, як вважає адміністрація, як громадянин Росії. В особистій справі є паспорт громадянина Росії на моє ім'я, але в отриманні паспорта я розписуватися відмовився, адже вважаю себе українцем", — повідомив Кольченко у листі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни дають суперечливу інформацію про стан політв'язнів - Денісова

За словами українського політв'язня, він продовжує перебувати в медсанчастині колонії міста Копейськ.

" Я продовжую приймати їжу під контролем. Персонал медчастини перевіряє в мене після кожного прийому їжі тиск, температуру, пульс, проводять зваження. Моя сьогоднішня вага 63 кілограми, почуваюся нормально", — написав Кольченко.

Туреччина може стати посередником в обміні українських політв'язнів Олега Сенцова і Олександра Кольченка, яких незаконно утримують в Росії. Лідер кримських татар Мустафа Джемілєв розповів, що запропонував, щоб Туреччина стала посередником в обміні, як це було з українськими полоненими Ахтемом Чийгозом і Ільмі Умеровим в ефірі телеканалу ATR.

Зараз ви читаєте новину «Пошту не російською мовою вилучають, - Кольченко розповів про умови ув`язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути