Ексклюзиви
вівторок, 05 лютого 2019 12:21

Полоненого моряка Ейдера могли заразити гепатитом під час операції

Полоненого моряка Ейдера могли заразити гепатитом під час операції
Полоненого моряка Андрія Ейдера могли заразити гепатитом під час операції / фото: Ракурс

В РФ очікують результатів повторних аналізів полоненого українського моряка Андрія Ейдера для підтвердження ймовірного його зараження у СІЗО "Матросская тишина" вірусом гепатиту.

"Дійсно, через обстеження стало відомо, що у нього є гепатит В. Зараз ми чекаємо на додаткове підтвердження цієї інформації", — сказала в ефірі "Прямого" уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова.

За її словами, Ейдер міг бути заражений гепатитом під час оперативного втручання.

"Причини — у нього було поранення, було оперативне втручання. Я думаю, що це можливо через оперативне втручання", — зауважила омбудсман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Денісова розповіла про стан шістьох полонених моряків

Денісова також повідомила, що, за інформацією адвокатів, останнім часом стан здоров'я полонених українських моряків погіршується.

"Якщо загалом моральний стан наших моряків дуже високий, вони тримаються, то, безумовно, фізичний стан їх погіршується, бо тримання в таких "дуже гарних умовах", як каже Росія, суттєво впливає на їхнє здоров'я", — зазначила вона.

2 лютого адвокат Микола Полозов заявив, що наймолодшого утримуваного в Росії українського військового моряка Андрія Ейдера могли заразити гепатитом уже в Москві.

Зараз ви читаєте новину «Полоненого моряка Ейдера могли заразити гепатитом під час операції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути