пʼятниця, 24 травня 2019 10:05

Політв'язень Станіслав Клих оголосив голодування

Політв'язень Станіслав Клих оголосив голодування
Фото: https://www.ukrinform.ua/

Український політв'язень Станіслав Клих, засуджений у Чечні до 20 років за звинуваченням у вбивстві російських військових у Грозному в 1994-1995-х, оголосив голодування.

Голодування Клиха правозахисниця Тетяна Щур назвала благанням про допомогу до нового президента України Володимира Зеленського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закатованого Станіслава Клиха перевірили на рак

"Надія, розбуджена очікуванням змін, загрожує обернутися новим відчаєм. Голодування Стаса – це заклик, благання, крик про допомогу, адресований новому президенту через червоні цегляні стіни Верхньоуральського острогу, із самотності й темряви", – додала вона.

Станіслав Клих засуджений до 20 років ув'язнення у справі щодо забороненої в Росії та визнаної екстремістською організації УНА-УНСО. За версією російського слідства, у 1994-1995-х воював проти російських федеральних сил у складі озброєних формувань самопроголошеної республіки Ічкерія. Відбуває покарання у Верхньоуральській колонії в Челябінській області Росії. Заявляв про катування. За рішенням керівництва в'язниці, до Клиха застосовувалося примусове психіатричне лікування.

Зараз ви читаєте новину «Політв'язень Станіслав Клих оголосив голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути