Ексклюзиви
субота, 10 серпня 2019 12:10

"Поки не записали відео, мучили кожен день" - звільнений бранець Кремля

"Поки не записали відео, мучили кожен день" - звільнений бранець Кремля
Український політв'язень Олександр Стешенко. Фото: Радіо Свобода.

Звільнений з кримської колонії український політв'язень Олександр Стешенко каже, що зізнався у скоєнні злочину і обмовив невідомих йому людей під тортурами.

За його словами, відео зізнання було записане після нестерпних катувань, передає "Крим.Реалії".

"Те, що я говорив там ‒ це все фантазії ФСБ. Я не підпалював цей будинок, ніколи не зустрічав ні Велієва Ерола, ні Олександра Третьякова, я обмовив цих людей. Мені говорили, кого треба назвати. Мене душили кульками, роздягали, били струмом, обливали водою, катували, примушували це сказати. Нестерпно було, довелося сказати те, що вони хотіли…", - запевняє Стешенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримські татари терміново звернулися до Зеленського

"У ФСБ я провів три місяці, з 24 квітня до 26 липня (2018 року). Я не знаю, де був, у якомусь підвалі, вогкість, лежав один матрац на підлозі, я був пристебнутий наручниками, а до наручників була пристебнута гиря вагою у 24 кілограми. Найважче було ‒ витримувати тортури. Поки не записали відео, мучили кожен день".

Політв'язень Кремля Роман Сущенко підписав документи про згоду на відбування покарання в Україні. Його адвокат Марк Фейгін повідомив, що документи Сущенко підписав після тривалих консультацій із ним та обговорень перспективи обміну українських політв'язнів із російської сторони на росіян, затриманих в Україні.

Зараз ви читаєте новину «"Поки не записали відео, мучили кожен день" - звільнений бранець Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути