пʼятниця, 30 квітня 2021 15:32

Показали, скільки військ Росія зосередила в Криму
5

Атлантична рада оприлюднила доповідь спеціалізованої Лабораторії цифрових розслідувань (DFRLab), де зафіксувала нарощування російських збройних сил в окупованому Криму.

Дослідник Майкл Шелдон із використанням відкритих джерел інформації та супутникових знімків проаналізував присутність військових підрозділів РФ на полігонах "Ангарський" та "Опук".

"З лютого по квітень 2021-го Росія сконцентрувала війська та військове обладнання на полігонах у Криму та поблизу Воронежа. У межах півострова війська 76-ї повітряної десантно-штурмової дивізії та 58-ї загальновійськової армії розгорнули великі табори на полігонах", - йдеться в публікації.

Фото: Capella Space

Твердження Міноборони РФ про участь у передислокації 10 тис. військовослужбовців, не відповідають дійсності. Реальне число російських військових перевищувало десятки тисяч.

Деякі з підрозділів РФ залишилися поблизу кордонів материкової України. Один із таких підрозділів передислокований з російського Сходу залізницею, Росія також відновила роботу раніше законсервованої повітряної бази для дислокації своїх гелікоптерів у 85 км на південь від Херсонської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО показали фото російських військ на кордоні з Україною

22 квітня міністр оборони РФ Сергій Шойгу оголосив, що війська сьомої, 98-ї та 76-ї повітряних десантно-штурмових дивізій, як і особовий склад 41-ї та 58-ї армій, мають повернутися в місця постійної дислокації до 1 травня. При цьому важке озброєння 41-ї загальновійськової армії РФ залишатиметься на полігоні поблизу Воронежа в очікуванні навчань "Захід-2021", що мають відбутися у вересні.

Знімальна група телеканалу Sky News побувала біля нового табору російських військ під Воронежем, а також на залізничній станції Маслівка, де біля українського кордону розвантажують ешелони з технікою. Журналісти показали знімки з супутника, які демонструють масштаби розгортання табору, а також кадри переміщення техніки біля нього.

Зараз ви читаєте новину «Показали, скільки військ Росія зосередила в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути