пʼятниця, 01 листопада 2019 16:11

По-християнськи: окупанти зносять український храм

Російські окупанти в Євпаторії у примусовому порядку хочуть зобов'язати Православну церкву України знести храм.

"Адміністрація Євпаторії" звернулася до суду для того, щоб той розглянув питання про примусове знесення. Про те, що він зобов'язує управління Кримської єпархії знести власними силами цю церкву і після цього повернути 30 квадратних метрів місту", – розповів архієпископ Климент, пишуть Крим.Реалії.

Будівництво храму почали до анексії, на це є відповідні документи.

"Протягом півроку вони надсилали різні комісії, які фіксували "факт" незаконного будівництва. Я, у свою чергу, подавав необхідні заяви і листи до "адміністрації міста" Євпаторія з поясненнями, що ця споруда була встановлена до 2014-го. Давав лист із "Кабінету міністрів" Криму, що питання про виділення землі перебуває під контролем "Ради міністрів" Криму", – пояснив архієпископ Климент.

Автор: Крим.Реалії
  Повістка до суду
Повістка до суду

Спроби знести споруду почалися відразу після анексії 2014-го.

"Ініціатором знесення був заступник голови Кримського республіканського культурно-просвітницького товариства кримчаків "К'римчахлар" Пурім М.І. 2014-го вони вже озвучували тему знесення церкви і ліквідації української православної громади в Євпаторії", – сказав Климент.

Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній розповів про те, як росіяни репресують українських священиків на окупованих територіях.

Зараз ви читаєте новину «По-християнськи: окупанти зносять український храм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути