пʼятниця, 25 жовтня 2019 14:27

Епіфаній розповів, як живеться українським священикам в окупації

Епіфаній розповів, як живеться українським священикам в окупації
За словами Епіфанія, наші священики мусили залишити Донбас, тому що їх внесли у розстрільні списки.Фото:storage1b.censor.net

На окупованому Донбасі не дають офіційного дозволу проводити богослужіння.

Священиків цієї окупованої території виживають, про це заявив предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній в інтерв'ю "Укрінформу".

"Щодо Криму, там відкрито намагаються забрати приміщення Кафедрального собору й єпархіального управління. Я особисто спілкуюся з Владикою Климентом, Архієпископом Кримським. Учора він повідомив, що прийшли нові судові рішення, і до 11 листопада він має залишити та передати приміщення. Крім того, подібні спроби відбуваються у Сімферополі, в інших містах окупованого півострова, де наші громади звершують богослужіння", – розповів предстоятель ПЦУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епіфаній у Нью Йорку отримав нагороду за захист прав людини

За словами Епіфанія, наші священики мусили залишити Донбас, тому що їх внесли до розстрільних списків. Нещодавно один із священиків помер під час переходу лінії розмежування.

Також предстоятель стверджує, що вірянам ПЦУ не дозволяють і перешкоджають проводити служби, тому вони мусять це робити таємно або взагалі не збиратись громадою на свята.

У Російській православній церкві заявляють, що "десятки мільйонів" членів РПЦ в Україні "про жодну автокефалію не просили".

Зараз ви читаєте новину «Епіфаній розповів, як живеться українським священикам в окупації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути