пʼятниця, 05 жовтня 2018 21:35

"Погрожували зробити з нього овоча" - що змусило Сенцова зупинити голодування

"Погрожували зробити з нього овоча" - що змусило Сенцова зупинити голодування
Адвокат розповів про вплив на Сенцова. Фото: facebook

Українському політв'язню Олегу Сенцову погрожували примусовим годуванням і фізичною силою.

"Йому дали час подумати. Якщо він не піде з голодування із завтрашнього дня, то буде здійснене примусове годування — його вивезуть в реанімацію, там прикують до ліжка, вставлять трубку і будуть примусово годувати", - заявив його адвокат Дмитро Дінзе в інтерв'ю "Медузі".

Сенцов не погодився б припинити голодування, якби не фізичний вплив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я вдячний всім, хто підтримував мене, і прошу вибачення у тих, кого я підвів" - оприлюднили заяву Сенцова про припинення голодування

"Якби йому не пригрозили примусовим годуванням, фізичною силою і тим, що з нього будуть робити овоч, він би продовжив голодування. Я так розумію, що наміри лікарів лабитнанговської лікарні були досить серйозними. Це громадянська лікарня, міська", - сказав юрист.

5 жовтня російська влада повідомила про те, що український режисер Олег Сенцов, якого незаконно утримують в російській колонії в Лабитнангі, припинив голодування. Мовляв, російські медики вмовили політв'язня і "підказали йому, що життя триває".

Олег Сенцов засуджений у Росії на 20 років тюрми за звинуваченням у підготовці терактів в анексованому Криму. Із 14 травня голодував з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, утримуваних у Росії.

Зараз ви читаєте новину «"Погрожували зробити з нього овоча" - що змусило Сенцова зупинити голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути