пʼятниця, 22 грудня 2017 12:47

"Ґрунт неблагодатний" - Росія влетить на круглу суму через повторне будівництво під'їздів до Керченського мосту

"Ґрунт неблагодатний" - Росія влетить на круглу суму через повторне будівництво під'їздів до Керченського мосту
Росія витратить $ 51 мільйон на боротьбу з грунтами біля Керченського мосту. Фото: iTechua

На будівництві залізничних підходів до Кримського мосту зіткнулися з проблемним ґрунтом, через який проект коригуватимуть.

За попередніми оцінками, на це піде до $51,2 млн з бюджету, інформує "Коммерсант".

"Проект розробляв петербурзький "Ленпромтранспроект" на замовлення ФГУП "Кримська залізниця" (КЖД), яка підпорядковувалася безпосередньо регіону. Але документ виявився "підготовлений неякісно". Максимальна вартість робіт, що дозволяють вирішити цю проблему, досягає $49,5 млн. Реальна сума і джерела фінансування "будуть відомі пізніше", - йдеться у повідомленні.

У Мінтрансі підтвердили інформацію про необхідність повторних інженерних досліджень через неякісне виконання роботи АТ "Ленпромтранспроект". У зв'язку з цим, Росжелдор направив звернення в прокуратуру. Повторні дослідження проведе "Стройгазмонтаж".

"При початку будівництва, за результатами контрольного буріння виявили, що фактичні властивості ґрунту відрізняються від матеріалів досліджень, виконаних ТОВ "Крымсетьэнергопроект" і використаних для проектування. Ґрунт частково непридатний для спорудження насипу, його можна використовувати шляхом стабілізації, на що потрібен додатковий час", - розповів гендиректор компанії "Ленпромтранспроект" Ростислав Шкурко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міст, який зводиться між Кримом та Росією, отримав назву

Він відзначив, що на заміну ґрунту потрібні $8,5 млн, адже матеріалів у Криму немає і вони завозитимуться з інших місць.

У "Стройгазмонтаж" кажуть, що при цьому будівельно-монтажні роботи не зупиняються.

"Компанією розроблений і реалізується механізм дій, що передбачають коригування окремих розділів існуючого проекту, що не вплине на загальний термін завершення робіт по проекту і запуск руху на залізничних підходах до мосту у встановлені терміни", - наголосили в компанії, запевнивши, що додатковий обсяг робіт не вплине на терміни будівництва підходів до мосту.

Спільно з причорноморськими державами, українська сторона може ініціювати розслідування екологічної загрози від будівництва Росією Керченського мосту в окупований Крим. Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

Зараз ви читаєте новину «"Ґрунт неблагодатний" - Росія влетить на круглу суму через повторне будівництво під'їздів до Керченського мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути