середа, 27 листопада 2019 02:16

"Омбудсменом" Криму стане матір скандального дівочого дуету

"Омбудсменом" Криму стане матір скандального дівочого дуету
У Криму оберуть свого "омбудсмена". Фото: Лента новостей Крыма

Так званою уповноваженою з прав людини в анексованому Криму стане Лариса Опанасюк. Вона - мати учасниць українського гурту "Анна-Марія".

Українська омбудсмен не визнає такого призначення, повідомляє Громадське.

22 листопада кандидатуру Опанасюк погодила омбудсмен Росії Тетяна Москалькова.

Остаточно призначити Опанасюк повинен так званий парламент Криму, але це вже формальність.

Панасюк навчалась у Харківському юридичному інституті (нині юридична академія), була прокурором, а з 2000 року працювала в Раді Міністрів АР Крим. Після анексії залишилася в Криму і перейшла до "уряду" окупаційної влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, скільки політв'язнів РФ утримує в Криму

Їй вдалося стати близькою соратницею "голови" Криму Сергія Аксьонова й отримати посаду "віце-прем'єрки". На початку листопада 2019-го "парламент" Криму прийняв її заяву про відставку.

Опанасюк перебуває під санкціями України, які РНБО запровадила у 2016 році. Її чоловік Олександр Опанасюк — суддя Верховного суду Криму у відставці, проти якого Генпрокуратура України порушила справу щодо державної зради, зазначає журналіст "Новой газеты" та "Радіо Свободи" Антон Наумлюк.

Призначення "омбудсмена Криму" не визнає уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, яка заявила, що її повноваження розповсюджуються й на Крим, передає "Крим.Реалії".

Дочки Опанасюк — Анна та Марія — брали участь у скандальному відборі на "Євробачення-2019" від України. Перемогу вони не здобули, але запам'ятались тим, що не змогли відповісти на запитання: "чий Крим?".

Зараз ви читаєте новину «"Омбудсменом" Криму стане матір скандального дівочого дуету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути