Ексклюзиви
понеділок, 04 грудня 2017 14:01

Окупований Крим може залишитись без води до літа

Окупований Крим може залишитись без води до літа
Крим терпить серйозні проблеми з питною водою, що в найкоротші терміни може призвести до справжньої катастрофи Фото: ЦЕНЗОРУ.НЕТ

Окупований Росією Крим терпить серйозні проблеми з питною водою, що в найкоротші терміни може призвести до справжньої катастрофи. Причиною ситуації, що склалася, стало те, що окупанти до літа 2018 року перекрили шлюзи Білогірського водосховища.

Перекриття шлюзів пов'язано з тим, що рівень води впав до рекордно низького рівня. Це загрожує наповненням труб і виходом з ладу всієї системи на півострові. Про це повідомляє УСН-1492news.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти планують відкрити міст до Криму до кінця 2018 року

"Окупаційна влада півострова припинила скидання вод з Білогірського і Тайганського водосховищ на потреби східних регіонів. Зважаючи на це, велика частина захопленого Криму може залишитись без питної води в зимовий період", - зазначається на сайті.

Через катастрофічну недостачу води на півострові севастопольські вчені запропонували опріснювати морську воду. Такий "проект" розробляють вчені Севастопольського державного університету та Самарського державного аерокосмічного університету.

Зараз ви читаєте новину «Окупований Крим може залишитись без води до літа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути