четвер, 13 грудня 2018 18:37

Окупанти засудили кримськотатарського активіста за годину

Окупанти засудили кримськотатарського активіста за годину
Незважаючи на стан здоров'я активіста кримський "суд" засудив Едема Бекірова до трьох місяців позбавлення волі - фото Крим.Реаліі

Кримськотатарського активіста Едема Бекірова звинувачують в поширенні 10 кг тротилу і бойових патронів.

За свідченням "свідка" Бекіров передав йому вибухівку та боєприпаси, які він (свідок -Gazeta.ua) повинен був сховати в районі Красноперекопська, але вирішив розкрити цей задум спецслужбам ФСБ, повідомляє юристка Ліля Гемеджі Крим.Реалії.

Адвокат активіста Сергій Ладін повідомляє, що його підзахисного звинувачують за статтею зберігання і передача вибухових речовин і боєприпасів.

Під час засідання суду активісту стало зле. Йому викликали карету швидкої допомоги. Стан здоров'я Бекірова поки що невідомий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти етапують кримського активіста до психлікарні

"Його не годували, йому потрібні ліки. Він страждає на діабет. В нього протез однієї ноги. Ось таке відношення до людини, розповідають про стан здоров'я затриманого активіста.

"Едем Бекіров інвалід першої групи. Утримання в СІЗО може вбити його", - передає адвокат.

Попри цей факт маріонетковий суд окупованого Криму засудив активіста на три місяці позбавлення волі.

"Ми всі протягом, як мінімум, 4 роки кожен день дивимося у вікно, чи не під'їхав чи" бобик "і автозаки. Я вийшов з під'їзду, пройшов 100 метрів, мене покликали. Коли повернувся, побачив знайомих для мене вже людей. Ці люди є співробітниками Центру з протидії екстремізму. Вони і 2017 го мене заарештовували, брали участь у багатьох обшуках в будинках кримських татар, в тому числі в адміністративних справах. Я відразу зрозумів, чому мене покликали ", - розповів Еміль Курбедінов.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти засудили кримськотатарського активіста за годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути