середа, 16 вересня 2020 18:24

Окупанти засудили групу кримських мусульман до тюремного ув'язнення

Автор: "Крымская солидарность"
  Кримських татар засудили до ув'язнення
Кримських татар засудили до ув'язнення

Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону оголосив вироки фігурантам другої бахчисарайської групи у справі Хізб ут-Тахрір.

Марлена Асанова засудили до 19 років колонії суворого режиму, Мемета Белялова – 18, Тимура Ібрагімова – 17 років, Сейрана Салієва – 16, Сервера Мустафаєва – 14, Сервера Зекір'яєва – 13, Едема Смаїлова – 13, передає МЗС України.

Ернеса Аметова визнали невинним і звільнили в залі суду.

Міністерство закордонних справ України опротестувало неправомірним рішення російського суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримських татар тримають у російських СІЗО без масок та антисептиків

"Усі зазначені громадяни України були незаконно затримані на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим, звинувачені за статтею 205.5 УК РФ "Організація та участь у терористичній діяльності" та у порушення норм міжнародного права, незаконно переміщені на територію Росії до м. Ростов-на-Дону. Досудове слідство та судовий процес відбувались із численними процедурними порушеннями та в умовах цілковитого ігнорування наданих захистом доказів про непричетність обвинувачуваних до інкримінованих діянь. Фінальною крапкою цього ганебного процесу став сьогоднішній судовий вирок", - повідомляє міністерство.

Окупаційна влада Криму вдається до дискримінації за релігійною ознакою. Як наголосив правозахисник Еміль Курбедінов, це робиться з метою розділити кримських мусульман на "правильних" і "неправильних".

Зараз ви читаєте новину «Окупанти засудили групу кримських мусульман до тюремного ув'язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути