четвер, 14 лютого 2019 13:51

Окупанти узаконюють віджим бізнесу

Так званий уряд росіянина Дмитра Овсянникова у захопленому Севастополі підготував законопроект, який дозволяє вилучати землі.

Росіяни вирішили вилучати землі тільки в приватних підприємців, повідомляють підконтрольні Росії Кримські ЗМІ "Примечания".

Також в законі прописали можливість не перебудовувати об'єкт, який знаходиться на ділянці.

Так званий бізнес-омбудсмен в Криму, Тимофей Смірнов назвав цей законопроект "віджимом з компенсацією".

Автор: Підконтрольне РФ кримське ЗМІ Примечания
  Окупанти вирішили вилучати ділянки не тільки в об'єктів охорони здоров'я та освіти, а також в приватних підприємців незалежно від напрямку їх діяльності
Окупанти вирішили вилучати ділянки не тільки в об'єктів охорони здоров'я та освіти, а також в приватних підприємців незалежно від напрямку їх діяльності

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зате без бандер" - російська влада витонченно знущається з севастопольців

"Ділянку вилучають, припинення права на неї тягне за собою припинення умов договору оренди, навіть якщо він дійсний ще років 25 і все. Твій ринок або торговельний центр "облаштують" - заграбастають, принесуть урни - і поставлять на баланс якого-небудь міського унітарного підприємства. Тепер твоє майно належить місту. У майбутньому, швидше за все, приватизують і продадуть, бо, як сказав губернатор Севастополя Дмитро Овсянников, ""чиновників не повинно бути в бізнесі", - розповів він.

Він додав, що цей законопроект має жорстку корупційну складову.

"Фактично це рейдерське захоплення. Тобі виплатять якусь компенсацію - якщо з документами все в порядку. Оцінює вартість нерухомості незалежний оцінювач, але втрату налагодженого, працюючого бізнесу він не компенсує. Іншими словами плати або йди", - підсумував він.

Окупанти виставили на продаж маєток початку 20 сторіччя "Мурад Авур", який розташований у селищі "Місхор".

Ціна нерухомості складає 1,1 млрд руб(4,5 млн грн), повідомляють кримські ЗМІ "Примечания".

Оголошення опублікували на російських сайтах з продажу нерухомості, в них історичний маєток позначений як "будинок 1000 кв. м з ділянкою 1 га та 3-поверховий котедж".

Зараз ви читаєте новину «Окупанти узаконюють віджим бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути