пʼятниця, 08 травня 2020 17:19

Окупанти свідомо витісняють українців із Севастополя

Окупанти свідомо витісняють українців із Севастополя
Кількість населення в Севастополі збільшилася на 80%. Фото: reuters.com

Так званий керівник російської окупаційної адміністрації Севастополя Михайло Развозжаєв повідомив, що, згідно з аналізом споживання води та хліба, в місті проживають 700 тис. осіб.

Про це пише Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У повідомленні говориться, що, за статистикою окупантів, станом на 1 січня 2014-го кількість населення в Севастополі становила 393 тис. осіб, на 1 січня 2020 року - 450 тис. осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Криму заявили про зірваний курортний сезон

"Вказані відомості свідчать, що за 6 років окупації номінальне населення Севастополя зросло на 15 відсотків, а реальне - на майже 80. Значна частина нових жителів - це військовослужбовці окупаційного контингенту, працівники силових органів РФ і члени їхніх родин", – наголосити в МінТОТ.

З урахуванням виїзду з Севастополя частини громадян України, які не сприйняли окупацію, йдеться про свідому істотну заміну населення державою-окупантом, що є порушення міжнародного гуманітарного права і прирівнюється до військового злочину.

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на інформацію про портрет радянського лідера Йосипа Сталіна, розміщеному в Севастополі напередодні 9 травня.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти свідомо витісняють українців із Севастополя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути