пʼятниця, 26 квітня 2019 15:34

Окупанти саджатимуть кримчан у тюрму за зв'язок з українцями

Окупанти саджатимуть кримчан у тюрму за зв'язок з українцями
На іллюстративному фото зображені російські силовики, які оточили вулицю в окупованому криму 27 березня. Фото: Дзеркало тижня

Окупанти залякують кримчан, які допомагають українцям здавати квартири на півострові.

Людям погрожують відкриттям кримінальних справ за фінансування тероризму, пише підконтрольний окупантам кримський ЗМІ "Новини Криму".

Про намір притягувати кримчан до кримінальної відповідальності заявив так званий керівник управління Федеральної податкової служби у Республіці Крим Роман Наздрачов.

На його погляд, жителі України, які мали нерухомість в окупованому Криму, - це проблема з погляду "контрольних заходів". Але для податкових надходжень до бюджету півострова — дуже перспективна ділянка.

"Наприклад, громадянин України має у власності 10 квартир в Ялті. Він знаходить спільника, громадянина РФ, який від імені іноземного громадянина укладає договір найму, отримує грошові кошти та перераховує їх готівковим або безготівковим розрахунком до суміжну держави. Ці факти фіксуватимуть", - сказав окупант.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вимістила лють: суддя-сепаратистка "узаконила" катування Балуха

Кримчан, які допомагають українцям розпоряджатися власним майном на анексованому півострові, Наздрачов залякує кримінальною відповідальністю.

"Хочу закликати громадян з обережністю до цього ставитися. Якщо суми будуть пристойними, може бути стаття за фінансування тероризму. Бо переказані в Україну гроші можуть витрачати на військові дії в Донецькій і Луганській областях. Це сувора стаття з великим сроком позбавлення волі", - додав окупант.

Він також зазначив, що окупанти формують спеціальну базу об'єктів нерухомості, які належать українцям.

"У нас є база даних фізичних осіб, які мають у власності 10 і більше об'єктів. Частина з них - легальні, інші - нелегальні. Ми спільно з органами місцевого самоврядування та ресурсно-побутовими організаціями відсікаємо майно, яке не використовується. Тому говорити про базу даних зарано, вона на стадії формування", - сказав він.

Обсяг податків, який надходитиме до Росії та анексованого півострову, він не уточнив.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що питання окупації Криму Росією остаточно закрите.

За словами Лаврова, на нього не зможе вплинути навіть Захід. Про це він сказав під час презентації документального збірника "Крим у розвитку Росії: історія, політика, дипломатія. Документи архівів МЗС Росії", передає прес-служба МЗС РФ.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти саджатимуть кримчан у тюрму за зв'язок з українцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути