четвер, 07 березня 2019 16:05

Окупанти саджатимуть до в'язниці всіх, хто незадоволений російською владою

Окупанти саджатимуть до в'язниці всіх, хто незадоволений російською владою
Оруел був правий, окупанти прийняли тоталітарний закон. Фото:ukranews.com

Держдума Росії 7 березня прийняла 4 законопроекти, які вводять адміністративну відповідальність за поширення невірогідної на думку російської влади інформації.

Цей законопроект дасть змогу окупантам ще більше тиснути на тих, хто не боїться боротися з російською пропагандою на півострові, стверджує Кримська правозахисна група.

Відтепер за репост статті будь-якого українського інформаційного порталу користувача можуть оштрафувати на суму до 100 тис. руб. (40 тис.грн. Gazeta.ua), а юридичну особу до 500 тис. руб. (500 тис.грн Gazeta.ua) з конфіскацією гаджету, з якого була відправлена інформація.

За зневажливий коментар про дії окупантів на захопленому півострові громадянина можуть арештувати на 15 діб та накласти штраф до 100 тис. руб. (40 тис. грн. - Gazeta.ua) в перший раз та 500 тис руб. (120 тис. грн. - Gazeta.ua) в разі повтору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не личить статусу" - Денисова жорстко поставила на місце російську омбудсменку

У другому читанні з тексту прибрали уточнення, яке стосувалося уникнення відповідальності в разі, якщо інформація стосувалася обмеженого кола осіб, тобто тепер окупанти каратимуть адміністраторів та користувачів, які знаходяться в закритих групах.

"Це реальна загроза, в першу чергу, для кримчан, які мають активну громадянську позицію і відкрито критикують політику РФ. Застосування подібних законів в Криму неприпустимо. Необхідно посилювати міжнародне тиск на владу РФ, щоб не допустити ще більшого погіршення ситуації зі свободою слова на півострові", - вважає медіаексперт Кримської правозахисної групи Ірина Сєдова.

У Європарламенті українські дипломати розповіли про репресії, які чинить Росія стосовно проукраїнських кримчан на окупованому півострові.

Заяву зробили в рамках конференції "Крим.Вкрадений півострів", яку присвятили до п'ятиріччя анексії, повідомляє Представництво України в Європейському парламенті.

"Росія не хоче, щоб світ дізнався правду про свої злочини в окупованому Криму. Ми не повинні недооцінювати амбіції Путіна з точки зору його агресивної політики", - сказала перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти саджатимуть до в'язниці всіх, хто незадоволений російською владою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути