Ексклюзиви
вівторок, 31 жовтня 2023 03:42

Окупанти продали квартиру Зеленської в Криму: хто власник

Окупанти продали квартиру Зеленської в Криму: хто власник
Квартиру дружини президента Олени Зеленської придбала москвичка. Фото: скріншот

Ялтинську квартиру дружини президента Олени Зеленської купила москвичка Ольга Липовецька. Віддала за житло 44,3 мільйона рублів (за нинішнім курсом близько 476 тисяч доларів – Gazeta.ua.).

Її чоловік - адвокат Іван Тучков - працював в управлінні внутрішніх справ по Центральному адміністративному округу Москви, повідомляють російські Telegram-канали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримські окупанти заявили про "націоналізацію" квартири Зеленської і будівлі Меджлісу

Кримська влада спочатку націоналізувала трикімнатну квартиру Зеленської, а потім виставила на аукціон

На платформі "ГІС "Торги" йдеться, що на продаж виставили майно в смт Лівадія (Ялта) по вул. Батурина, буд. 44 А, кв. 501, площею 119,5 кв. м. Початкова вартість лота становила 24,6 мільйона рублів. На торги заявилися дві мешканки Москви. У підсумку переможницею стала Липовецька, яка запропонувала на 1,2 мільйона рублів більше за свою конкурентку.

Липовецька розповіла, що у неї "звичайна сім'я, яка дивилася квартиру для себе, щоб діти пожили в хорошому кримському кліматі". Жінка вважає, що ці апартаменти "не заслуговують на особливу увагу".

У 2019 році видання Reuters опублікувало розслідування, у якому йшлося, що Олена Зеленська у 2013 році купила в Криму у колишнього народного депутата та олігарха Олександра Буряка квартиру менше, ніж за половину ринкової вартості.

Дружина президента України нібито заплатила за неї $163 893, тобто ціна склала $1263 за квадратний метр. Тоді як на той час квартири у цьому ЖК продавалися за ціною від $2500 до $3000 за квадратний метр.

У помешканні є кілька приміщень: вітальня з панорамним вікном на балкон, а також спальна кімната з ванною і кухня, поєднана з їдальнею. У квартирі немає меблів та розеток, однак встановлений санвузол.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти продали квартиру Зеленської в Криму: хто власник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути