Ексклюзиви
неділя, 22 жовтня 2023 12:28

"Найпопулярніший лот": у Криму окупанти виставили на аукціон квартиру Зеленських
4

Окупаційна влада Криму заявила, що після так званої "націоналізації" виставила на аукціон трикімнатну квартиру дружини президента України Олени Зеленської в Ялті.

Помешкання оцінили у 24,6 мільйона рублів (близько $253 тис. - Gazeta.ua). Про це йдеться у повідомленні російського пропагандистського агентства ТАСС.

Так званий "голова державної ради Криму" Володимир Константінов заявив, що це житло є одним з найпопулярніших на торгах.

Російські загарбники у Криму показали квартиру, що нібито належала Олені Зеленській
Фото: скріншот
Російські загарбники у Криму показали квартиру, що нібито належала Олені Зеленській
Російські загарбники у Криму показали квартиру, що нібито належала Олені Зеленській
Російські загарбники у Криму показали квартиру, що нібито належала Олені Зеленській

Квартира, що нібито належала родині Зеленських, має площу 119,5 квадратних метрів. Вона знаходиться у стані передчистового оздоблення. Розташована вона на п'ятому поверсі. З балкона відкривається вид на Чорне море і Лівадійський палац із прилеглим садом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бізнес в окупованому Криму і "йолка на Майдані" – хто з одіозних політиків досі залишається у владі

Повідомляється, що заявки на купівлю квартири учасники аукціону мають подати до 26 жовтня із завдатком у розмірі 50% від початкової вартості. Торги заплановані на 30 жовтня.

За інформацією окупантів, у квартирі не жили і не проводили жодних робіт, окрім побілки стін. У помешканні є кілька приміщень: вітальня з панорамним вікном на балкон, а також спальна кімната з ванною і кухня, поєднана з їдальнею. У квартирі немає меблів та розеток, однак встановлений санвузол.

Ще у 2019 році видання Reuters опублікувало розслідування, у якому йшлося, що Олена Зеленська у 2013 році купила в Криму у колишнього народного депутата та олігарха Олександра Буряка квартиру менше, ніж за половину ринкової вартості. Дружина президента України нібито заплатила за неї $163 893, тобто ціна склала $1263 за квадратний метр. Тоді як на той час квартири у цьому ЖК продавалися за ціною від $2500 до $3000 за квадратний метр.

Російська влада та співробітники ФСБ РФ вивезли з тимчасово окупованого Криму свої сім'ї та майно. Вони прекрасно розуміють свою безперспективність, заявив голова Служби зовнішньої розвідки України у 2020-2021 роках, генерал-лейтенант Валерій Кондратюк.

За його словами, для звільнення Криму Україна використовуватиме змішану стратегію. Комбінуватиме знищення військових об'єктів, ресурсів РФ на території Криму і рейдові операції, які вже сьогодні показують, що півострів неможливо перекрити повністю.

Зараз ви читаєте новину «"Найпопулярніший лот": у Криму окупанти виставили на аукціон квартиру Зеленських». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути