Ексклюзиви
неділя, 09 травня 2021 20:23

Новий пакет санкцій проти РФ стане сигналом, що Кримська платформа працює - правозахисниця

Новий пакет санкцій проти РФ стане сигналом, що Кримська платформа працює - правозахисниця
Ольга Скрипник: "Кримська платформа об'єднає зусилля проти Росії ". Фото: Тарас ПОДОЛЯН, Gazeta.ua

Успішне проведення саміту Кримської платформи в серпні може допомогти нам знайти механізм впливу на РФ. Багато залежить від того, хто саме візьме участь, говорить в інтерв'ю журналу "Країна" голова правління "Кримської правозахисної групи" Ольга Скрипник.

"Побачимо конкретний документ. Має значення, які країни підпишуть його. Важливо, на якому рівні будуть представлені: президенти, міністри закордонних справ? Це свідчитиме про ступінь включення. Необхідно, щоб в рамках зустрічі була домовленість про якісь перші кроки. Аби це не залишилося на рівні декларації. Треба, щоб були прописані механізми. Умовно – новий пакет санкцій. Або ж сектор, де їх застосують. Це стане сигналом того, що Кримська платформа працює. Важливо, щоб вона не завершилася після саміту, а тривала далі, у вигляді іншої діяльності. Для цього зараз розбудовують мережу експертів і науковців платформи. Кримська правозахисна група бере в цьому участь щодо прав людини та міжнародного гуманітарного права. Це неурядовий вимір ініціативи, "- каже правозахисниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ердоган підтримав "Кримську платформу"

Читайте повне інтерв'ю у свіжому номері журналу "Країна".

Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Зараз ви читаєте новину «Новий пакет санкцій проти РФ стане сигналом, що Кримська платформа працює - правозахисниця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути