середа, 21 червня 2017 12:53

"Не цікавий Росії": розповіли, як у Криму влада знищує курорт

  "Крим важливий для Росії лише як військова база", - активіст. Фото: ru.krymr.com
"Крим важливий для Росії лише як військова база", - активіст. Фото: ru.krymr.com

Анексований Крим важливий Росії лише, як військова база. Влада зацікавлена в тому, щоб знищити туристичну галузь регіону.

Про це розповів активіст кримськотатарського руху Заїр Смедляєв, передає "Крим. Реалії".

"З моменту введення в Крим російських військ їхня кількість постійно зростає - так само, як і кількість привезеної на півострів зброї і обслуговувального її персоналу. Крим не цікавий Росії як курорт, він важливий їй тільки, як військова база. Нова влада робить усе, щоб знищити Крим, як світовий курорт", - говорить активіст.

За словами Смедляєва, знищення курортної інфраструктури півострова починається з руйнування екологічної складової.

"Вибухають гори, зокрема саме ті, які є природним акумулятором питної води. Варварське ставлення до природи виявляється і в тому, що на півострові фермери використовують для зрошення своїх ділянок підземну питну воду. Однак підземні запаси питної води обмежені. Після викачування води в ґрунті утворювалися порожнечі, і почалося всмоктування ґрунтом солоної морської води і навіть стічних вод. У результаті таких дій, два питних водоносних шари стали солоні, а в найближчій перспективі нас може очікувати засолення третього питного шару. Це ще більше посилить наявні в Криму проблеми з водою", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії розповіли, чому не хочуть відпочивати в Криму

В Криму розпочали інтенсивне засолення ґрунтів і ґрунтових вод, а це у найближчій перспективі може стати екологічною катастрофою.

Зараз ви читаєте новину «"Не цікавий Росії": розповіли, як у Криму влада знищує курорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути