пʼятниця, 25 січня 2019 17:21

НАТО запропонували Росії шляхи деескалації конфлікту на Азові

НАТО запропонували Росії шляхи деескалації конфлікту на Азові
НАТО закликали Росію до відновлення свободи судочинства в Азовському морі фото: Уніан

Країни-учасниці НАТО закликали Росію негайно звільнити 24 моряків, яких російські прикордонники захопили у полон в Керченській протоці.

На думку керівника Північноатлантичного альянсу, Єнса Столтенберґа, цей крок міг би знизити напругу, яка створилася навколо Керченської протоки, передають Крим.Реалії.

"Держави-союзниці закликали Росію негайно звільнити моряків, бо це, вочевидь, стало б найефективнішим шляхом для деескалації ситуації та зменшення високого напруження в й навколо України, й особливо в Чорноморському регіоні, які ми спостерігаємо", – заявив керівник Альянсу.

Також у НАТО закликали Росію до відновлення свободи судочинства в Азовському морі та Керченській протоці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США готує жорсткий пакет антиросійських санкцій - депутат

"Поєднання незаконної анексії Криму, побудова Керченського мосту та намагання Росії втручатися й перешкоджати руху суден в Азовське море і в зворотному напрямку створює нові напруження й проблеми", – зауважив голова Північноатлантичного союзу.

24 січня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію щодо агресії Росії у Керченській протоці та незаконного затримання українських моряків. Резолюція засуджує будівництво Керченського мосту та підтримує кордони України. Вона вимагає від Росії забезпечити вільне судноплавство в Азовському морі та Керченській протоці. Її підтримали 103 депутати, проти висловилися 3.

25 листопада о 21:20 російські прикордонники взяли штурмом українські малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь" і буксир "Яни Капу". Моряків, що знаходилися на кораблях, росіяни взяли у полон. Усіх їх звинуватили у порушенні так званого російського кордону та посадили до російських СІЗО. 15-16 січня їх судили у московському суді.

Зараз ви читаєте новину «НАТО запропонували Росії шляхи деескалації конфлікту на Азові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути