четвер, 24 січня 2019 16:36

Експерт пояснив, що значитиме резолюція ПАРЄ в майбутньому

Експерт пояснив, що значитиме резолюція ПАРЄ в майбутньому
На думку голови центру політологічних досліджень Сергія Тарана головним результатом резолюції є продовження антиросійських санкцій - фото Крим.Реалії

Головним результатом сьогоднішніх рішень ПАРЄ є продовження санкцій проти Росії.

Спроби повернутися росіян до сесійної зали Ради Європи залишаються беззмістовними, заявив у коментарі Gazeta.ua Сергій Таран, голова правління центру політологічних досліджень "Соціовимір".

24 січня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію щодо агресії Росії у Керченській протоці та незаконного затримання українських моряків. Резолюція засуджує будівництво Керченського мосту та підтримує кордони України. Вона вимагає від Росії забезпечити вільне судноплавство в Азовському морі та Керченській протоці. Її підтримали 103 депутати, проти висловилися 3.

"Для РФ це чергова поразка. Означає, що європейські політики, на яких вони роблять ставку, не завжди виграють. Українська дипломатія почала вигравати у російської, яка має достатньо серйозні ресурси та традиції ще з радянських часів", - каже політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія передумала щодо міжнародних спостерігачів у Керченській протоці

На його думку, це показало, що Євросоюз визнає необхідність продовжувати санкції.

"Для України це значить, що на міжнародних майданчиках з'явиться ще один актуальний аргумент для тих, хто пропонує зняти санкції з РФ. Тепер всім зрозуміло, що зняття санкції суперечить не тільки інтересам України, а й інтересам усіх членів ПАРЄ. Усі спроби Росії зняти з себе санкції не мають результату", - сказав він.

25 листопада о 21:20 російські прикордонники взяли штурмом українські малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь" і буксир "Яни Капу". Моряків, що знаходилися на кораблях, росіяни взяли у полон. Усіх їх звинуватили у порушенні так званого російського кордону та посадили до російських СІЗО. 15-16 січня їх судили у московському суді.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, що значитиме резолюція ПАРЄ в майбутньому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути