Ексклюзиви
понеділок, 25 грудня 2017 09:16

На "виборах" до Держдуми в Криму не буде спосетрігачів ЄС та ОБСЄ

На "виборах" до Держдуми в Криму не буде спосетрігачів ЄС та ОБСЄ
В окупований Крим на "вибори" не приїдуть спостерігачі ЄС та ОБСЄ. Фото: BBC.com

На "вибори" до Держдуми РФ, які проводитимуться в окупованому Криму, організація з безпеки і співробітництва в Європі та Європейський Союз вирішили не направляти своїх спостерігачів.

Про це йшлося на зустрічі президента України Петра Порошенка з міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайєром та міністром закордонних справ та міжнародного розвитку Франції Жан-Марком Еро. Інформує УНІАН.

"В ОБСЄ минулого тижня оголосили, скільки фахівців будуть спостерігати за ходом голосування на президентських виборах в Росії в 2018 році. Йдеться про місію з 500 осіб. Проте в Крим представники цієї організації не поїдуть", - зазначається.

Це також підтвердили три джерела в дипломатичних колах Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хочуть принизити населення Криму" - окупанти відреагували на резолюцію ООН

"Брюссель відправить спостерігачів у Росію, але не в Крим. Це абсолютно точно. Поки ще не узгоджені остаточні списки тих, хто поїде в Росію. На даний момент ведуться переговори з приймаючою стороною", - сказав євродепутат Томаш Здеховськи.

У свою чергу, Петро Порошенко закликав не визнавати легітимність парламентських виборів у Росії, які планують також провести в окупованому українському Криму.

Колишній президент Польщі Олександр Квасневський припускає, що на виборах президента в РФ наступного року виграє Путін. Квасневський називає Росію "хорошим спеціалістом по заморожених конфліктах". На питання, що має зробити Путін, щоб показати Заходу, що він демократичний керівник, екс-президент Польщі відповів, що "номер один – це вирішити питання України".

Зараз ви читаєте новину «На "виборах" до Держдуми в Криму не буде спосетрігачів ЄС та ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути