пʼятниця, 19 жовтня 2018 15:28

На Тернопільщині оголосили жалобу за загиблими в Керчі українцями

На Тернопільщині оголосили жалобу за загиблими в Керчі українцями
"Це трагедія всього українського народу, адже лихо сталося з нашими співгромадянами", - сказав голова Тернопільської ОДА. Фото: з відкритих джерел

19 жовтня в Тернопільській області оголошено жалобу у зв'язку із загибеллю українців в окупованій Керчі. На знак скорботи приспустили Державний прапор України з чорною стрічкою. Також обмежили проведення розважально-концертних заходів на території області, йдеться в повідомленні прес-служби Тернопільської ОДА.

"Те, що сталося у Керчі в середу, 17 жовтня, важко осягнути здоровим глуздом. Ця трагедія не може залишати байдужими та не може не викликати реакції, адже потерпіли українці, їхні рідні та близькі", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Керчі прощаються із загиблими внаслідок розстрілу й вибуху

"Це трагедія всього українського народу, адже лихо сталося з нашими співгромадянами, які в Криму перебувають під тимчасовою окупацією північного сусіда-агресора. Коли гинуть українські громадяни, де б це не відбувалося, – це біда. Саме тому зі свого боку українська сторона зробить усе можливе, аби максимально допомогти постраждалим. Бо немає чужих дітей. А ці діти, які постраждали, - народилися на території України", – сказав голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

У цьому випадку, зауважує він, – це сигнал для українських спецслужб, які мають спрацювати на випередження, щоб подібне не повторилося на підконтрольних Україні територіях.

17 жовтня у політехнічному коледжі міста Керч загинула 21 людина, включно з нападником. За даними Слідчого комітету Росії, стрілянину та вибух влаштував один зі студентів, 18-річний Владислав Росляков, який наклав на себе руки.

Зараз ви читаєте новину «На Тернопільщині оголосили жалобу за загиблими в Керчі українцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути