Ексклюзиви
четвер, 08 лютого 2018 12:41

На слуханнях про зраду Януковича, спливла правда про "зелених чоловічків" у Криму

На слуханнях про зраду Януковича, спливла правда про "зелених чоловічків" у Криму
"Зеленими чоловічками" були російській десантники та військові ЧФ Росії. Фото: Укрінформ

У лютому-березні 2014 року, під час захоплення Криму російські військові, яких пізніше назвали "зеленими чоловічками", блокували українські військові частини.

Про це, під час суду над екс-президентом України Віктором Януковичем, розповів колишній командувач Військово-морських сил Сергій Гайдук, передає "Обозреватель".

За його словами, 27 лютого військові в Криму дізналися про захоплення адміністративних будівель і підвищили бойову готовність.

"Блокування військових частин, яке почалося після зради Березовського (екс-командувача ВМС) і припало на 3-6 березня 2014 року, здійснювалося так званими козачками, зеленими чоловічками. Ми могли їх ідентифікувати як військовослужбовців Чорноморського флоту РФ, були ідентифіковані військовослужбовці повітряно-десантних військ РФ", - повідомив Гайдук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міст можна не будувати: півострів Крим зносить у бік Росії

Гайдук зазначив, що розвідці було відомо про те, що 23 лютого на територію 810-ї бригади Чорноморського флоту прибули автомобілі ДАІ з включеними фарами. Ці сили могли бути задіяні у перевезенні Януковича.

Зазначається, що саме корабельний склад Чорноморського флоту РФ був причетний до блокування пунктів базування у Севастополі.

Екс-міністр оборони Ігор Тенюх на суді про держзраду Януковича пояснив, що 25 березня 2014 року подав у відставку, бо його плани не підтримали. За його словами, він подав у відставку, оскільки після реалізації рішення про приведення Збройних сил України в повну бойову готовність не була підтримана його пропозицію "йти на прорив" в Криму.

Зараз ви читаєте новину «На слуханнях про зраду Януковича, спливла правда про "зелених чоловічків" у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути