субота, 16 березня 2019 12:47

На Радбезі ООН розповіли про життя в окупованому Криму

На Радбезі ООН розповіли про життя в окупованому Криму
Чийгоз виступив перед світовою спільнотою. Фото: Youtube

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз розповів про життя в окупованому Криму під час виступу в Раді безпеки ООН.

"П'ять років тому Росія віроломно, по-бандитському ввела війська й окупувала Крим, мою батьківщину. Десятки тисяч людей, від Керчі до Сімферополя, від Сімферополя до Севастополя - жінки, діти, люди похилого віку - вийшли з плакатами протесту проти тієї військової машини, "зелених чоловічків", терористів, які пересувалися по дорогах нашого Криму. Мітингувальники говорили трьома мовами - кримськотатарською, російською, українською: "Путин, йди! Ти нам не потрібен, нас не треба захищати!", - сказав він, повідомляє "Апостроф".

Росія зазнає відповідь за свої дії, заявив Чийгоз.

"Жоден з наших громадян України в Криму не може жити спокійно і думати про завтрашній день. Крим захоплювали не для того, щоб зробити його привабливим, і тим більше, щоб дотримуватися стандартні права людини. Крим сьогодні - це територія жаху. Крим - це територія дестабілізації ситуації у всьому Чорноморському басейні, в Євросоюзі ", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Змушували голосувати прямо на вулиці - сьогодні п'ята річниця окупації Криму

Видання зазначило, що представники Росії в Радбезі під час промови Чийгоза цинічно посміхалися.

У Лондонському кінотеатрі Vue Cinema вперше показали фільм "Заручники Путіна: українські політв'язні Кремля" знятий польським режисером Божедаром Паяком та журналістом Петром Малиновським.

Зараз ви читаєте новину «На Радбезі ООН розповіли про життя в окупованому Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути