неділя, 07 червня 2020 22:43

На побачення до кримського активіста не пускають родину

На побачення до кримського активіста не пускають родину
Родині кримського активіста відмовили у побаченні. Фото: crimean-solidarity.org

Родині заарештованого українського активіста Олега Приходька відмовили у побаченні з ним.

"Мені надійшло повідомлення про те, що мені відмовляють у побаченні з батьком через епідеміологічну ситуацію на невизначений термін. Ми батька не бачили багато місяців, в останній раз — ще взимку", — розповіла його дочка Наталя Приходько, повідомляє "Кримська солідарність" у Facebook.

Наталя уточнила, що засідання суду відбуваються без родини, тому вони не могли ні виїхати до Ростова-на-Дону, ні бути присутніми на цих засіданнях по відеоконференцзв'язку з Кримського гарнізонного військового суду.

"Я не знаю, як буде далі розвиватися ситуація і яким чином ми взагалі зможемо з ним побачитися", — додала вона.

Адвокат Назім Шейхмамбетов, який представляє інтереси українського активіста в суді, вважає, що карантинні заходи в російських пенітенціарних установах носять виборчий і формальний характер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бахчисарайська справа": підозрюваних 12 годин тримали у кімнаті без вікон і вентиляції

"В'язнів ізолюють від родичів, але не ізолюють від інших людей. Наших підзахисних у службовому транспорті привозять на судові засідання. Під час засідання вони контактують зі співробітниками суду", — розповів він.

Адвокат назвав "незрозумілим" те, що близьких родичів позбавляють ​​можливості бачитися з їхнім членом сім'ї: "Люди готові використовувати всі необхідні засоби індивідуального захисту, якщо отримають дозвіл на побачення".

10 жовтня 2019 року стало відомо, що Олега Приходька затримали російські силовики в анексованому Криму. Його звинувачують у підготовці підриву будівлі міської адміністрації Сак. Також як свідка затримали дружину Олега — Любов Приходько.

11 жовтня 2019 року Приходька відправили у слідчий ізолятор на 2 місяці — до 10 грудня 2019 року, згодом запобіжний захід подовжили.

У січні 2020-го Приходьку висунули нове звинувачення в незаконному придбані вибухових пристроїв.

Зараз ви читаєте новину «На побачення до кримського активіста не пускають родину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути