субота, 06 червня 2020 14:45

"Бахчисарайська справа": підозрюваних 12 годин тримали у кімнаті без вікон і вентиляції

"Бахчисарайська справа": підозрюваних 12 годин тримали у кімнаті без вікон і вентиляції
Засідання по "Бахчисарайській справі проходило у нелюдських умовах. Фото: Кримська солідарність

Фігуранти "Бахчисарайської справи" під час розгляду апеляції щодо продовження запобіжного заходу знаходилися в кімнаті розміром 3 квадратних метра, без вікон і вентиляції.

Засідання проходило в Апеляційному військовому суді міста Власіха Московської області, а кримчани брали участь по відеозв'язку з СІЗО російського Ростова-на-Дону. Про це повідомив адвокат Сияр Панич, передає "Кримську солідарність".

"Ми знаходилися в суді 12 годин. У моїй практиці такого не було, щоб всі захисники протягом багатьох годин билися, щоб суд забезпечив нашим підзахисним нормальні умови для участі в судовому засіданні. Щоб дали елементарні лавки, забезпечили нормальним приміщенням. Ця кімната становила 3 ​​квадратних метра, де знаходилися вісім чоловік без вентиляції, без вікон, де була тільки одна лава і один стілець - три посадочних місця. На наші вимоги забезпечити нормальне утримання суд говорив, що все законно, вони не можуть ні на що вплинути, що у всьому винен слідчий ізолятор ", - зазначив адвокат Едем Семедляев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідентифікували понад тисячу "самооборонців" Криму

Він додав, що підсудним ставало погано, вони лежали на підлозі.

"Фельдшер заміряв тиск, хоча воно було підвищено, він говорив, що хлопці можуть продовжувати брати участь в засіданні", - констатував він.

У результаті засідання відклали на 8 червня.

У жовтні 2017 року російські силовики заарештували шістьох жителів Бахчисараю. Це Тимур Ібрагімов, Марлен Асанов, Мемет Бєлялов, Сейран Салієв, Сервер Зекірьяев і Ернес Аметов. ФСБ Росії інкримінує їм участь в забороненої в Росії і включеному нею Криму організації "Хізб ут-Тахрір".

Зараз ви читаєте новину «"Бахчисарайська справа": підозрюваних 12 годин тримали у кімнаті без вікон і вентиляції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути