понеділок, 27 липня 2020 15:53

"Ми пізно усвідомили, що Росія дійсно має намір захопити Крим" — Волкер

"Ми пізно усвідомили, що Росія дійсно має намір захопити Крим" — Волкер
На підготовку до анексії Криму Росією треба було реагувати жорсткіше, вважає Курт Волкер. Фото: reuters.com

Курт Волкер, спецпредставник Державного департаменту США з питань України 2017-2019 років, сказав, що реакція світової спільноти на анексію Криму була запізнілою.

В ексклюзивному інтерв'ю "Крим.Реалії" він також уточнив, що для всього світу анексія українського півострова стала повною несподіванкою.

"Ми пізно усвідомили, що Росія дійсно має намір захопити Крим. У той момент, коли вони це робили, ніхто в це не вірив, а тому так повільно реагували", — зазначив Волкер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії ув'язнюватимуть за слова "Крим — це Україна"

Санкції почали застосовувати лише після проведення Росією псевдореферендума й анексії Криму. Увагу на цьому потрібно було акцентувати більше, сказав Волкер.

"Потрібно було допомагати Україні більше. А санкції — вводити до незаконного голосування. ...Саме тому я вважаю, що ми занадто повільно реагували. Ми нічого не робили, поки не стало надто пізно", — зазначив ексспецпредставник.

Окупанти підготували в анексованому Криму військові штаби та мобілізаційну базу, які можуть бути використані в активній фазі бойових дій. Про це заявив заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони України Сергій Кривонос.

Зараз ви читаєте новину «"Ми пізно усвідомили, що Росія дійсно має намір захопити Крим" — Волкер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути