вівторок, 22 листопада 2016 14:34

"Миротворець" оприлюднив інформацію про кримських дезертирів

Затримані СБУ на адмінкордоні з Кримом військові служили в одній частині.

Про це повідомив сайт "Миротворець".

Максим Одинцов проходив військову службу у Військово-морських силах Збройних сил України у Криму. Не прибув на континентальну територію України в зазначені пункти збору. Перейшов на військову службу в Росії .

До окупації служив у військовій частині А1100 у селищі Новофедорівка на посаді старшого повітряного стрільця-pадіста вертолітного загону вертолітної ескадрильї.

Має звання прапорщика. Народився 25.04.1983 в Криму.

 

Інший затриманий - 33-річний Олександр Баранов. Як і Одинцов до окупації він служив в частині А1100 на посаді планшетиста командного пункту полку. Народився в Каневі Черкаської області, живе в Криму.

Звання - молодший сержант.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія звинуватила СБУ у викраденні окупантів у Криму

Двох дезертирів затримали відповідно до чинного законодавства на території, яку контролює український уряд, заявив речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

"Цих людей затримали на території, яку контролює Україна. З'ясували, що це - колишні військовослужбовці Збройних сил України, які не виконали відповідну директиву і не перемістилися з АР Крим під час окупації півострова РФ. Таким чином вони зраділи військовій присязі і по них є відповідні кримінальні провадження. Затримання відбулося в межах чинного законодавства України", – наголосив Мотузяник.

За його словами, мета, з якою ці люди перетинали адміністративну межу нині невідома.

В СБУ раніше заявили, що затримали на адмінкордоні з Кримом двох дезертирів, які після анексії півострова перейшли служити в російську армію. У Росії заявляють, що колишніх українських військових нібито виманили на пункт "Джанкой".

Зараз ви читаєте новину «"Миротворець" оприлюднив інформацію про кримських дезертирів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути