Ексклюзиви
понеділок, 13 липня 2020 18:27

Міністру-зраднику України винесли вирок

Міністру-зраднику України винесли вирок
Екс-міністра охорони здоров'я Криму Михальчевського засудили до 10 років в'язниці. Фото: graty.me

Дніпровський районний суд Києва засудив до 10 років в'язниці ексглаву російського мінохоронздоров'я Криму Петра Михальчевського, якого в Україні звинуватили в державній зраді.

Як пишуть "Ґрати", його визнали винним у державній зраді та призначили покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Водночас суд визнав підсудного невинним у пред'явленому обвинуваченні за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Михальчевський перебував під вартою з 8 січня 2018 року. Розслідування у справі ексміністра було завершено в червні торік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримського міністра-зрадника суд відпустив додому

З жовтня 2019 року Михальчевський перебував на свободі, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання з'являтися на засідання. Після того, як термін особистого зобов'язання минув, прокуратура не стала його продовжувати. До того, як вирок набуде чинності, Михальчевський також перебуватиме на волі.

Сам ексчиновник свою провину заперечує, стверджуючи, що його посада не була політичною - він організовував роботу цивільних лікарень.

Обвинувачений займав пост міністра охорони здоров'я Криму з 27 лютого по 10 червня 2014 року в російському окупаційному уряді. Михальчевський визнає, що працював міністром охорони здоров'я, проте не вважає це держзрадою. На його думку, його обирала на цей пост Верховна Рада АРК відповідно до законодавства України.

Зараз ви читаєте новину «Міністру-зраднику України винесли вирок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути