пʼятниця, 27 жовтня 2017 16:20

"Мене вивезли люди в балаклавах" - Чийгоз розповів подробиці звільнення

"Мене вивезли люди в балаклавах" - Чийгоз розповів подробиці звільнення
Ахтем Чийгоз: Це звільнення – символізм. Фото: Укрінформ

Звільнені з російського полону заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз поділилися подробицями свого звільнення з журналістами.

Зокрема, Умеров подякував світовій спільноті за докладені зусилля для їхнього звільнення. Він переконаний, що процес звільнення окремих людей почне процес деокупації Криму та відновлення територіальної цілісності України.

"Я не можу порівнювати це зі звільненням.... Звільнення - це свобода, свобода - це те, за що боролися. Це свобода мого народу, моєї батьківщини.. А з переляку проводячи таку спецоперацію, я інакше це назвати не можу, коли за папером мене мають відпустити додому, а мене вивозять без розпізнавальних знаків люди в балаклавах, в очах котрих три роки потому я впізнав тих фашистів, котрі мене забирали, і вивозять незрозуміло куди. До останнього ми не знали. В очах читалося, що в них нема на це бажання", - розповів Чийгоз.

Крім того, політик наголосив, що це звільнення – символізм. І український народ зможе постояти за свою свободу і незалежність.

"Вся наша боротьба відбувається довкола відновлення цілісності України", - в свою чергу заявив Ільмі Умеров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спочатку треба повернути Донбас, а потім Крим - Бочкала

Також звільнення Чийгоза і Умерова прокоментував лідер кримських татар Мустафа Джемілєв.

"Нам вдалося з лап Путіна вирвати своїх патріотів. Інколи в Росії випадково відбуваються хороші речі. Але щоб ця випадковість відбулася, задіяні тисячі людей. Це буде початком звільнення Криму і відновлення територіальної цілісності", - заявив Мустафа Джемілєв.

Раніше повідомляли, що окупанти в Криму засудили Умерова до 2 років колонії-поселення за звинуваченням у нібито публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії, а Чийгоза - до 8 років позбавлення волі у "справі 26 лютого". Затриманих "помилували" та віддали Туреччині.

Зараз ви читаєте новину «"Мене вивезли люди в балаклавах" - Чийгоз розповів подробиці звільнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути