Ексклюзиви
середа, 04 вересня 2024 10:30

Маск пояснив, чому не дозволив увімкнути Starlink поблизу Криму

Маск пояснив, чому не дозволив увімкнути Starlink поблизу Криму
Бізнесмен упевнений, що, виконавши прохання України, його компанія вчинила б кримінальне порушення американського законодавства. Фото: eastnews.ua

Американський мільярдер Ілон Маск заявив, що його дозвіл на активацію терміналів Starlink над окупованим Кримом за запитом України у 2022 році призвів би до порушення санкцій США проти Росії.

У своїй соцмережі X Маск розповів, що у 2022 році його компанія посеред ночі отримала запит від українського уряду на активацію Starlink у Криму протягом кількох годин. Водночас жодного дозволу на обхід санкцій від уряду США там не отримували.

"Starlink є комерційною, а не військовою системою. Виконавши прохання України, компанія вчинила б кримінальне порушення американського законодавства", - упевнений бізнесмен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У стартапі Ілона Маска розповіли про нового пацієнта з мозковим чипом

На його думку, використання Starlink для військового зв'язку є нормальним, адже, мовляв, військові загалом використовують інтернет.

"Водночас беручи участь у явних актах війни, Starlink перетворився б на військову систему, що дало б право іншим країнам збивати їхні супутники", - зазначив Маск.

У вересні 2023-го видання CNN написало, що Маск таємно наказував своїм інженерам вимкнути мережу Starlink поблизу окупованого кримського узбережжя, щоб перешкодити українцям атакувати російський флот.

Пізніше мільярдер заперечив цю інформацію. За його словами, прилади Starlink і не були ввімкнені там. Водночас він розповів, що отримав терміновий запит від української влади щодо активації Starlink на шляху до захопленого Севастополя.

Зараз ви читаєте новину «Маск пояснив, чому не дозволив увімкнути Starlink поблизу Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути