неділя, 21 квітня 2019 16:07

Лікарі масово звільняються, ліків немає: що відбувається у Криму

Лікарі масово звільняються, ліків немає: що відбувається у Криму
У мережі показали фото жахливого стану лікарні в окупованому Росією Криму. Фото: krymr.com

У галузі охорони здоров'я Криму з'явилася нова проблема — нестача ліків. Кримчани у соцмережах перераховують численні "хвороби" кримської медицини і підозрюють, що все відбувається не просто так.

Про відсутність деяких видів ліків в аптеках заговорили ще близько місяця тому, пише krymr.com.

"Судак. У нас і з ліками т***дець. Їх просто немає — життєво важливих. Та кому це треба ... якщо навіть самозбереження немає", — пише блогер RoksolanaToday&Крым.

"Запитав ще у людей. Виявляється, немає кордарона (можу помилятися у слові) та якогось важливого інсуліну, важливого для дітей! Батьки у шоці в Сімферополі. Ось це бардак. А я до аптеки не ходжу, нічого не знаю. Дорегулювалася держава", — пише Олександр Скрябін.

"Крим продовжує позбавлятися непрацездатного населення всіма способами. На полицях аптек "Крим-Фармації" немає вже не тільки інсуліну, але і ліків для пацієнтів із раком і передракових станів", — повідомляє Olga Celfr.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму серйозні проблеми

Наявність проблеми з ліками врешті змушений був визнати і російський "глава" Криму Сергій Аксьонов.

"Більше місяця немає тест-смужок для глюкометра і голок для шприц-ручок. Телефонував на "гарячу лінію" Радміну, записали дані рецептів, перетелефонували, що не встигли закупити, потрібно чекати. Але проблема так і не вирішена, скільки чекати, не знають, не надано письмової відповіді. Торік не було таких проблем. Ви маєте рацію, тут потрібно серйозно розібратися. Але ліки потрібні вже зараз", — пише Максим Крим.

Крім браку ліків, у кримчан вистачає й інших проблем. Нарікання викликає і програма оптимізації системи охорони здоров'я, у рамках якої скорочуються медустанови і ліжкомісця.

Останнім часом у Криму намітилася тенденція: лікарі та медперсонал масово звільняються з лікарень і поліклінік. Через це в низці населених пунктів зовсім не залишилося деяких профільних фахівців.

"Товариші, це як розуміти: 1 лікар-УЗДист на всю велику Ялту? Вони зовсім знахабніли!!! Це ж геноцид населення замість турботи про продовження життя, про що говорив Путін", - пише Олена Гукова.

У мережі показали фото жахливого стану лікарні в окупованому Росією Криму. Медустанова знаходиться в місті Щолкіне на сході півострова. На знімках видно, що всередині будівлі облізла штукатурка, відшарувалася фарба, на стінах — тріщини, чорний грибок, а замість скла – фанера.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі масово звільняються, ліків немає: що відбувається у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути