середа, 27 лютого 2019 10:42

У Криму - серйозні проблеми

У Криму  - серйозні проблеми
Нехватка врачей скорой помощи в целом по Крыму составляет около 46% Фото: обозреватель

У Криму за тиждень на ГРВІ та грип захворіло понад 10 тисяч осіб. Це на на 43% вище епідемічного порогу.

При цьому місцеві жителі скаржаться, що швидку допомогу доводиться чекати годинами – є скарги навіть на чотиригодинні запізнення.

У затримках на виїзди винні кілька факторів: дефіцит працівників і ставки, які на півострові не переглядали після анексії, повідомляють "Примечания".

"Брак лікарів швидкої допомоги в цілому по Криму складає близько 46%. Трохи краще справи йдуть із середнім медперсоналом – 35%, дефіцит водіїв – теж 35%", – заявили в Центрі медицини катастроф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нарешті заживемо" - кримчани висміяли запуск потягів по Керченському мосту

За їхніми даними, досвідчений лікар швидкої може отримувати з усіма стимулюючими виплатами до 50 тис. рублів (20,5 тисяч гривень). Лікарям з досвідом роботи до 6 років доводиться погоджуватися на 21 тис. рублів (8,6 тис. грн), ставка фельдшера – 16,5 тис. рублів (6,7 тис. грн), а водіїв – близько 8 тис. рублів (3,3 тис. грн).

У результаті деякі екіпажі працюють з одним фахівцем замість двох. Найбільше дефіцит працівників швидкої б'є по жителям Сімферополя, де не вистачає 50% бригад.

Жителі Криму також скаржаться на погану якість води та засолення грунту. Люди тікають на материкову частину України або в Росію.

Воду в населених пунктах дають по годинах, а в колодязях вона стає солоною. На колишніх рисових полях тепер намагаються виростити льон і соняшник. Фактично північна частина півострова поступово перетворюється в напівпустелю.

Зараз ви читаєте новину «У Криму - серйозні проблеми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути