Ексклюзиви
пʼятниця, 27 березня 2020 18:29

Кримський правозахисник отримав застереження

Кримський правозахисник отримав застереження
Кримському правозахиснику вручили застереження. Фото: Facebook/Абдурешит Джеппаров

Працівники так званої прокуратури Криму, підконтрольної Росії, вручили кримському правозахиснику Абдурешиту Джеппарову застереження про неприпустимість участі в несанкціонованих акціях у період з 1 по 5 травня нинішнього року.

Про це повідомляє сайт "Крим. Реалії".

На думку Джеппарова, це пов'язане з підготовкою в Україні на 3 травня Маршу на Крим.

"Сьогодні я сидів удома з гостем, консультував його з правозахисних питань і побачив за вікном, що ходять працівники поліції. Спочатку подумав, що це пов'язано з карантином, може, якась профілактична бесіда. Коли я вийшов, я побачив, що стоїть офіцер поліції та дівчина з прокуратури, стояли вже з готовими паперами", – розповів Джеппаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетний катер РФ зайшов у морську зону України

Він уточнив, що пов'язує цей візит з тим, що в Києві з ініціативи Меджлісу кримськотатарського народу організовують Марш гідності.

"Розуміють, що це стосується нас усіх, йдеться про нашу гідність, ну й мабуть, вирішили попередити, щоб ми не брали участі в цьому заході", – вважає правозахисник.

Міжнародна мирна хода, яку 3 травня організовує глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, має на меті примусити країну-агресора виконувати міжнародне право. Марш передбачає пішу ходу з материкової України на територію анексованого півострова.

Президент РФ Володимир Путін своїм указом щодо прав власності на землю в анексованому Криму прискорює колонізацію півострова.

Зараз ви читаєте новину «Кримський правозахисник отримав застереження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути