вівторок, 27 березня 2018 13:35

Крим повернеться неочікувано - Чийгоз

Крим повернеться неочікувано - Чийгоз
Чийгоз розповів, як українське суспільство може повернути Крим. Фото: Depo.Крим

На окупаційну владу Росії в питанні повернення Криму має більше тиснути українське суспільство, а не сподіватися тільки на керівництво країни та громадські організації.

Таку думку висловив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, передає "Обозреватель".

"Одним з аспектів є залучення не тільки влади і громадських організацій Криму, але й громадян України. Коли український народ мав потребу в такій підтримці в Криму, ми виходили десятками тисяч. Коли я кажу, що ми знаємо, на що Росія здатна, то вони теж повинні знати, на що ми здатні разом. Там не тільки кримські татари страждають. Там страждають й українці. Це стосується всього суспільства. Такого роду дії, наприклад, блокувати посольства в разі загострення ситуації в Криму - це справа громадськості", - зазначив він.

Чийгоз зауважив, що в цьому питанні має бути послідовна та плідна робота влади.

"Я бачу, як дипломатичний корпус через себе переносить це. Те, що президент стоїть на цьому, каже про позицію глави держави. У цьому випадку роль громадян повинна бути ще більш активнішою. Давайте цьому терористові покажемо, що якщо ми говоримо про політв'язнів, то це справа не тільки громадських організацій", - підкреслив заступник голови Меджлісу.

Крім того, Чийгоз додав, що подібні дії наближають той момент, коли Крим вийде з окупації.

"Ця дата може прийти також несподівано, як вона прийшла 2014 року", - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба було дочекатися, коли почнуть різати кримчан" - Соловйов виправдовував анексію Криму

Політик наголосив, що після деокупації півострова основним стане питання зміни ставлення держави до Криму та кримських татар.

"Адже коли говорять, хто здав Крим, то шукають персоналії, а я завжди говорю, що це набагато глибше проблема. Не було України в Криму. Основний мотив цей був. Українцями в Криму в основному вважалися кримські татари", - підсумував Чийгоз.

У Криму багато людей, які підтримують Україну. Таку думку висловила голова Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник в інтерв'ю для Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Крим повернеться неочікувано - Чийгоз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути